Pismo preporuke

Pismo preporuke za studije u inostranstvu nastavnika, profesora, poslodavca ili mentora je važna kada se prijavljujete na univerzitet ili posao. Slanjem pisma preporuke u aplikaciji, pružate svedoka za vaš karakter i rad tokom školovanje, pismo preporuke daje verodostojnost.  

Kada pišemo pisma preporuke koristimo kao i za ostala dokumenta naše upitnike.  Na osnovu upitnika koji popunite dajete nam uvid u to šta profesori ili nastavnici predaju ili na kojoj ste poslovnoj poziciji bili i kakav ste odnos i saradnju imali. Samim tim, usled dugogodišnjeg iskustva u pisanju ovih dokumenata, naši profesori formiraju jedno iskreno i pozitivno pismo preporuke  za Vas. To Vam može pomoći da se izdvojite od ostalih kandidata. Vaše je samo da obezbedite da se profesori ili poslodavci slože sa napisanim i to isto pismo potpišu.

Kako mi pišemo pismo prepouke?

Pisma preporuke nose u sebi jedanu šablonsku formu i poseban način kako se pišu. Mi se ipak uvek trudimo da naša pisma preporuke ne liče na šablone i da u svako unesemo neku svežinu. Kao i za sva ostala dokumenta, trudimo se da se i u njima zaista istakne ono što ste vi, vrednosti za koje se vi zalažete i vaš dosadšnji uspeh na tom određenom predmetu ili poslu. 

Pisma preporuke mogu i profesori sami da Vam napišu, a mi samo da uradimo reviziju. Često, ukoliko ste IB student ili pohađate srednju školu u inostranstvu ovo im neće predstavljati nikakav problem. Međutim, moramo da ukažemo na to da naši profesori (Srbija, Crna Gora, Bosna) imaju tendenciju da im pisanje preporuka ne predsavlja zadovoljstvo jer nemaju previše iskustva i smatraju da je to ipak prevelika odgovornost. Pismo preporuke za studije u inostranstvu nije presudan dokument koji će da odluči o vašem prijemu ili ne, ali je ipak potvrda o uspehu na određenom predmetu.

Profeosri često nemaju vremena da pišu pisma preporuke , zato smo mi tu da i Vama i njima ovaj deo olakšamo.