Webster Univerzitet

O univerzitetu

Webster univerzitet je privatni američki univerzit smešten  u Beču . Osnovan je u St. Louisu u Missouriju 1915. godine. Nakon posete kampu Webster u Ženevi, gradonačelnik Beča, Leopold Gratz, pozvao je Webster University da otvori kampus u Beču kao prvi i jedini američki univerzitet u zemlji.

Webster Vienna
Webster Vienna

1985. godine Webster Beč je postao prva institucija koja je ponudila akreditovani MBA program u Austriji. Univerzitet je takođe postao prvi univerzitet u Austriji kojim je upravljala žena; Elisabeth Chopin je bila direktorka Webster Vienna od 1988. do 1999.

Univerzitet Webster je svetska institucija koja nudi efikasne, uravnotežene i moderne programe za studente iz celog sveta. Nastava se izvodi na engleskom jeziku, ali i na nemačkom jeziku možete učiti pojedine predmete ili pohađati časove kao drugi jezik, što će biti bonus pri daljem zapošljavanju.

Programi – Webster Univerzitet

Univerzitet Webster u Beču nudi razne Bachelor programe i Master programe. Bachelor programi na Webster univerzietu traju 4 godine. Ali hajde prvo da počnemo od Bachelor studija i programa koje ovaj univerzitet nudi:

 • Bachelor of Arts in International Relations
 • Bachelor in Management
 • Bachelor of Arts in Strategic Communication
 • Bachelor of Arts in Psychology
 • Bachelor of Science in Business Administration 

Što se tiče Master studija,  ona traju 2 godine a predavanja su na engleskom jeziku, tako da kandidati za upis moraju da imaju diplomu akreditovanog univerziteta i da pokažu znanje engleskog jezika na nivou stručnosti. Takođe univerzitet nudi  jednogodišnje i dvogodišnje stepene trajanja studija pogodne, kako za redovne studente, tako i za profesionalce. Programi na Master studijama su:

 • Master of Business Administration
 • Master of Arts in Internatinal Relations
 • Master of Arts in Psychology
 • Master of Science in Finance
 • Master of Science in Marketing
 • Global Master of Arts in International Relations

Školarina i stipendije – Webster Univerzitet

Školarina na Webster univerzitetu zavisi od programa koji odabereta ali uglavnom  za Bachelor studije na godišnjem nivou cene školarina počinju od 19.000 evra. I za Master studije važi ista priča, s tim što su cene skuplje, oko 25.000 evra.

Webster Univerzitet
Webster Univerzitet

Svakako, kao elitni univerzitet Webster nudi razne stipendije koje mogu biti u iznosu od 2.000 evra, 4.000 evra, 5.000 evra, 7.500 evra i 10.000 evra. Ove stipendije mogu pripasti baš vama, ukoliko ispunjavate određene kvalifikacije, i  znatno vam  pomoći u školovanju i ispunjenju vaših snova.

Smeštaj – Webster Univerzitet

Većina studenata živi u univerzitetskoj rezidenciji – put do akademskih zgrada traje približno 35 minuta a rezidencije su na pešačkoj udaljenosti (do 10 minuta). U svakoj sobi nalazi se sav potreban nameštaj, mali uređaji, kupatilo ili tuš kabina i odlično osvetljenje. Obroci nisu obezbeđeni ali se u zgradi rezidencije nalazi kuhinja koju učenici mogu koristiti u slobodno vreme.

Webster Vienna
Webster Vienna diplomiranje

Po pravilu, svi studenti prve godine studentskog života moraju provesti u rezidenciji kako ovo im pomaže da se naviknu na novi jezički, kulturni i akademski ambijent, a i uklanja brojne probleme u vezi sa pretragom i plaćanjem stana. Posle 1 godine studija možete da koristite pomoć drugih administratora da odaberete druge opcije. Cena dvokrevetne sobe u studentskoj rezidenciji se plaća oko 4.200 eura po akademskoj godini. Ukoliko želite da studirate na ovom univrzitetu kao neko ko je direktni predstavnik, preko nas je upis olakšan. Zakažite konsultacije već danas!

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Austriji