Modul University

O univerzitetu

Modul University je međunarodni privatni univerzitet, koji je osnovala Privredna komora Beča. Osnovan je još 1908. godine i jedan je sa najdužom tradicijom obrazovanja u oblasti turizma i ugostiteljstva u celom svetu. Od 2007. godine MODUL nudi studije svih nivoa vrhunskog kvaliteta (BBA, BSc, MSc, MBA i PhD programe) u oblastima međunarodnog menadžmenta, novih medijskih tehnologija, javne uprave, održivog razvoja, turizma i ugostiteljstva.

Studentima se pružaju odlične mogućnosti stažiranja i zaposlenja u više od 400 ekskluzivnih partnerskih kompanija. Pored toga, studenti imaju mogućnost razmene tj. pohađanja jednog semestra na nekom od partnerskih univerziteta širom sveta. Modul veruje da dajući studentima šansu da provedu godinu na jednom od partneskih univerziteta je izuzrtna plus kako za njihovu ličnost tako i za njihovu buduću karijeru.

Preko 70% studenata čini multikulturalno okruženje koje je bitno za razvoj individualne ličnosti. Sva predavanja su isključivo na engleskom jeziku, a predavači su visokokvalifikovani stručnjaci iz odabranih oblasti sa međunarodnim iskustvom. Poslovno orijentisano obrazovanje promoviše duh preduzetništva i efikasno pružanje usluga.

Lokacija i smeštaj – Modul University

Univerzitetski kampus se nalazi u samoj blizini austrijske prestonice tačnije na predivnom brdu Kalenbergu sa spektakularnim pogledom na Beč.  Lokacija univerziteta je idealna za učenje jer je udaljena od gradske vreve, a opet dovoljno blizu grada. Za studente je to prilika da borave u jednom od najljepših svetskih gradova, a Beč inače već godinama drži poziciju jednog od najboljih gradova za život u svetu.

Modul University
Modul University
Modul University
Modul University

Programi i cene – Modul University

Univerzitet MODUL ima program Foundation koji studentu obezbjeđuje pripremu za predstojeće osnovne studije. Tokom programa studenti usavršavanju engleski jezik, matematiku i određene aspekte biznisa, administracije, ekonomije ali se uči se i o Austriji, kulturi i načinu života. Program traje jedan semestar i odvija se na engleskom jeziku.

Program osnovnih studija na MODUL univerzitetu obuhvata osnovne biznisa i menadžmenta. Za studente koji žele da se obrazuju za oblasti marketinga, prodaje i odnosima sa javnošću, finansijama, ljudskim resursima, postoje programi međunarodnog menadžmenta, preduzetništva i upravljanja. Takođe postoje programi koji obuhvataju znanja o turističkoj, ugostiteljskoj ili industriji organizacije događaja.

Programi master studija podeljeni su na MSc Master of Science i MBA Master of Business Administration. Prvi traje dve godine, a drugi 18 meseci. 

MSc Master of Science programi

usmereni su na razvijanje kritičkog mišljenja kod studenata i kolaborativnog učenja. Ovde im se nudi izbor između: mastera u menadžmentu, mastera u međunarodnom menadžmentu u turizmu, mastera održivog razvoja, menadžmenta i uprave. 

MBA Master of Business Administration program

posebno je osmišljen za one studente koji žele da unaprede svoju karijeru. Ovo je dvogodišnji program kroz koji se usavršavaju osnovne poslovne discipline poput menadžmenta, ljudskih resursa, organizacionog ponašanja, računovodstva i finansija.

Program doktorskih studija je dostupan u oblasti Business and Socioeconomic Sciences. Reč je o četvorogodišnjem programu koji priprema kandidata za istraživanje u specijalizacijama koje su vezane za industriju. Program obuhvata teoriju, metolodologiju i dizajn istraživanja. Program uključuje i pripremu disertacije.

Svi programi su akreditovani od strane Agencije za osiguranje kvaliteta i akreditaciju Austrije, članice Evropske asocijacije za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA).

Foundation program: 5.900 €;

Osnovne studije: 12.333 € po godini (trogodišnji program), 13.000 € (četvorogodišnji program);

Master studije: 19.000 € (dve godine);

MBA program: 12.500 € po godini (dvije godine)

MODUL univerzitet pruža i mogućnost dobijanja umanjenja troškova školarine u iznosu 3.000 € – 7.000 €, ali u zavisnosti od odabranog programa studija.

https://www.youtube.com/watch?v=hu1MWpLgCZQ

Uslovi upisa

Engleski jezik: IELTS 5 za Foundation, 6.0 za BBA/BSc, 6.5 za MSc i MBA.

Prethodno obrazovanje: diploma srednje škole (Foundation/BA, BSc) diploma osnovnih studija (MSc, MBA), CV i motivaciono pismo kao i preporuka jednog profesora. 

Za MBA potrebno je iskustvo od tri godine.

Napomena: fakultet zadržava pravo da traži dodatna dokumenta za upis.

Rokovi za upis za student koji dolaze iz NON-EU zemalja je 31.maj, tj. 31.oktobar a za student iz Evropske Unije 31. avgust tj. 31.januar.

Zakaži konsultacije

    Saznaj više o zemlji univerziteta!

    Studiranje u Austriji