International University of Monaco

Studiranje u Monaku

O univerzitetu

International University of Monaco je privatna ustanova visokog obrazovanja osnovana 1986. u kneževini Monako. Njegov programski portfolio uključuje Osnovne studije, Master studije, MBA i DBA diplome. Fokusira se uglavnom na one oblasti stručnosti koje su blisko povezane sa Monakom: upravljanje uslužnim aktivnostima visoke vrednosti, posebno u sektoru luksuza i finansija.

Ovaj pristup je omogućio IUM-u da se diferencira i raste iz godine u godinu, sa porastom cifre upisanih studenata sa 300 u 2010. na 633 u 2019. godini. Integracija ovog univerziteta u okviru OMNES Education — francuskog lidera u privatnom visokom obrazovanju — nesumnjivo je doprinela njihovom razviću. Bez obzira na ovaj rast, IUM, slično kao i sama Kneževina Monako, ostaje intimna poslovna škola sa dubokim multikulturalnim pogledom.

International University of Monaco

Lokacija International University of Monaco

International University of Monaco je definitivno nesvakidašnji izbor — na obali Rivijere, na pola puta između grada Nice i italijanske granice, nalazi se Monako, druga najmanja zemlja na svetu

Ono što malo ljudi zna je da Monako nije uvek bio mikro-država kakvom je svi znamo danas. Do sredine 19. veka, Menton i Roquebrune-Cap-Martin su bili pod vlašću Monegasque. Nakon što su se 1948. proglasili „slobodnim gradovima“, Menton i Roquebrune-Cap-Martin su glasali za pripajanje Francuskoj, da bi na kraju postali Francuzi 1861. Francuska je ove godine takođe priznala suverenitet Monaka.

Zanimljiva činjenica o Monaku je to što je dom 12.261 milionera — što znači da je svaka treća osoba milioner — a ovo je još interesantnije kad shvatite da je ovaj grad manji od Centralnog Parka u Nju Jorku!

International University of Monaco
International University of Monaco

Prorgami – International University of Monaco

Osnovne studije

International University of Monaco nudi Osnovne studije u oblasti menadžmenta koje privlače visoko kvalifikovane i talentovane studente iz celog sveta koji su nedavno završili srednju školu. Ovaj trogodišnji program se u potpunosti sprovodi na engleskom jeziku i u programu sadrži osnovne kurseve menadžmenta i specijalizacije u zavisnosti od izabranog pravca:

Treća godina se fokusira na specijalizaciju za produbljivanje znanja studenata o specifičnijim sektorima:

 • Luxury,
 • International Finance, ili
 • Sports and Event Management.

Zašto Osnovne studije na IUM-u?

Studenti osnovnih studija IUM-a diplomiraju sa jakom akademskom pozadinom i traženim praktičnim veštinama. Sa visoko internacionalnim fakultetom i studentskim telom, studenti stiču najsavremeniju poslovnu osnovu sa fleksibilnim i interdisciplinarnim nastavnim planom i programom, omogućavajući učenicima da personalizuju svoje obrazovanje bez ugrožavanja osnova sveobuhvatne obuke za menadžment.

Master studije

Master of Science in Finance

Kada se pripremate za karijeru u finansijskoj industriji, odabir pravog magistara finansija je jedna od najvažnijih odluka koje mladi diplomci moraju doneti. Na današnjem ultra-konkurentnom tržištu rada, ne samo da morate da izgradite jake tehničke veštine i da imate adekvatno razumevanje finansijskih tržišta, već morate i da se pripremite da odgovarate najboljim profesionalnim standardima ponašanja.

Magistar finansija uranja studente u intenzivan program koji jača njihove tehničke i „soft skills“ veštine, pomaže im da fino isplaniraju svoje planove za karijeru i izlaže ih vrhunskim profesionalnim institucijama u Monaku i Londonu.

Master of Science in Luxury Management

IUM je 2006. godine razvio program magistra koji se bavi studijama luksuza, uzimajući u obzir potrebe ovog sektora koji se stalno razvija i blisko sarađujuc sa velikim korporacijama i brendovima u nastajanju.

Program ima za cilj da pruži studentima jaku osnovu u upravljanju luksuzom, čineći ih ekspertima teorijskog okvira, principa dinamike luksuza, luksuznih kupaca i kodeksa luksuza. Za 15 godina, MSc u luksuznom menadžmentu je obučio veliku Alumni zajednicu i kontinuirano raste u brojnim zemljama koje sada rade u svim luksuznim sektorima.

Master of Science in Sports Business Management

International University of Monaco je u državi koja je jedinstveno mesto za međunarodne sportske događaje. Učenici ovde imaju koristi od jedinstvenog praktičnog pristupa učešćem u brojnim sportskim događajima svetske klase u Monaku, poput: F1 Grand Prix, E-Prix, Monte-Carlo Rolex Tennis Masters, Sportel, ili Peace & Sportforum, i još mnogo drugih.

Studenti će prilikom studija raditi na konkretnim pitanjima i praktikovati ono što nauče, primenjujući znanje stečeno na času na izazove iz stvarnog sveta. Oni će učiti od najboljih akademskih istraživača o sportskom menadžmentu, od SAD do Kine, i novim trendovima u sportu i zabavi.

Master of Science in International Management

Magistar međunarodnog menadžmenta priprema buduće menadžere i preduzetnike da značajno doprinesu učinku kompanija širom sveta dok primenjuju svrhe odgovorne i održive budućnosti na poslovanje u praksi. Na International University of Monaco, studenti će pronaći multikulturalno okruženje koje neguje stalnu razmenu znanja, poboljšavajući sveukupno akademsko iskustvo.

International University of Monaco
Studiranje u Monaku

MBA

Odlučivanje za MBA studije je značajna odluka u životu. Izbor pravog univerziteta je još veći izazov — ovaj izbor može da utiče na nečiji lični rast i profesionalni uspeh u budućoj karijeri. Postoje stotine poslovnih škola širom sveta koje nude MBA i desetine odličnih programa u Evropi. Dakle, postavlja se pitanje, kako izabrati?

Ako želite izazov za sebe u intenzivnom programu i izađete obogaćeni novim veštinama, perspektivama i kontaktima, onda treba razmisliti o MBA u Monaku. Smešten u jedinstvenom međunarodnom okruženju Kneževine Monako, iskustvo MBA programa ovde izdvaja se od svih ostalih.

Zašto odabrati MBA na International University of Monaco:

 • Učenje iz jedinstvene stručnosti Monaka: luksuzne usluge, upravljanje bogatstvom, preduzetništvo i inovacije
 • Mogućnost pohađanja od 10 meseci sa punim radnim vremenom ili 20 meseci sa skraćenim radnim vremenom, uživo ili remotelu (online)
 • Akreditovan od strane Udruženja MBA
 • Program nudi obuke i mentorstva za karijeru i lični razvoj
 • Na 50. mestu među 100 najboljih MBA programa širom sveta prema The Economist’s Which MBA? (2022 ranking).

Školarina – International University of Monaco

Za Osnovne studije školarina je podeljena po godini studija, i to izgleda ovako. (tabela ispod – cene za 2023/24)

Pored ovoga, kada pričamo o Osnovnim studijama, svi studenti plaćaju godišnju članarinu Studentskog udruženja od 175 €, a studenti 3. godine takođe plaćaju IUM za životnu naknadu od 650 € koja omogućava doživotni pristup alumni uslugama.

1. godina2. godina3. godina
Bachelor of Business Administration €13.500€13.600€13.600

O Master studijama je priča drugačija, jer cena školarina ovde podrazumeva ukupan iznos za program i to izgleda ovako.

za godinu 2023/24
Master of Science in Finance25.150€
Master of Science in Luxury26,250€
Master of Science in Sports Business Management24,400€
Master of Science in International Management24,400€

Stipendije – International University of Monaco

International University of Monaco ceni svoje studente i želi da svi imaju prilike da studiraju na ovom prestižnom univerzitetu, i zato nude Merit-Based stipendije. IUM Merit-Based stipendije biće dodeljena primljenim kandidatima koji pokažu izvanredna akademska dostignuća, izvanredan liderski potencijal i značajan doprinos misiji Univerziteta.

International University of Monaco
International University of Monaco

Aplikacija

Mi sarađujemo sa International University of Monaco i ovo mnogo pomaže našim klijentima koji se odluče da svoje studentsko iskustvo započnu ili nastave na ovom univerzitetu. Ako sebe vidiš na nekom od programa o kojima smo pričali ovde, slobodno nam se javi!

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  Studiranje u Monaku