BSB- Burgundy School of Business

BSB- Burgundy School of Business jedna fenomenalna opcija ako želite da studirate u Francuskoj na engleskom jeziku. Deo Grandes Écoles, elitne grupe najprestižnijih visokoškolskih ustanova, BSB je jedan od najtraženijih univertiteta. Sa posebnim fokusom na studijama biznisa i menadžmenta, ova škola će vam, pored neverovatnog iskustva, pružiti i sve što vam je potrebno za uspeh u budućoj karijeri. BSB je osnovan 1899. godine i nalazi se u bajkovitom srednjovekovnom gradu Dižon u Francuskoj.

Na BSB kampusu ćete se svakodnevno naći u internacionalnom okruženju, otvarajući sebi nove perspektive. Uz 200 međunarodnih partnera i predstavnika 75 nacionalnosti, BSB vam nudi priliku da iskusite ovu internacionalnu dimenziju! Internacionalni profesori pomažu da se ojacača jezički nivo studenata i podigne svesnost o diverzitetu. BSB takodje svake godine dočekuje preko 30 prestižnih internacionalnih profesora koji  pružaju studentima multikulturalni uvid u njihove akademske oblasti.

LOKACIJA 

Sa preko 30 000 studenata, Dižon je grad koji svojim kvalitetom života privlači mlade širom sveta. Poznat po hrani i vinu, u Dižonu ćete sigurno  uživati u izvrsnoj francuskoj kuhinji. Kako je udaljen svega 300km od Pariza i 200km od Ženeve, boravak u ovom gradu vam omogućava da posetite ove gradove sa lakoćom i time upotpunite svoje iskustvo tokom studija. Najvažnije od svega jeste da su troškovi u Dižonu toliko mali da se smatra jednim od najpovoljnijih studentskih gradova. 

Studije u Francukoj
Studije u Francukoj

Međutim, ovaj grad nudi toliko bogatu istoriju i impresivnu arhitekturu da nećete ni poželeti da ga napuštate. U srednjem veku je bio poznat kao “grad sa sto zvona”, a danas je poznat po kulinarskim specijalitetima poput dižonskog senfa, govedine burginjon i mnogim drugim, kao i po burginjonskom vinu.  

U Dižonu se održavaju kulturološki događaji 250 dana u godini. Među njima su koncerti, pozorišne predstave, ulični nastupi, VZV festival Les Solidarites, sportske utakmice, i mnogi drugi. 

<iframe src="https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m18!1m12!1m3!1d2704.304410353808!2d5.038926515620849!3d47.327925979167155!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!3m3!1m2!1s0x47f29dee171cc0ad%3A0x40676f6525410195!2sBurgundy%20School%20of%20Business!5e0!3m2!1ssr!2srs!4v1616719870370!5m2!1ssr!2srs" width="600" height="450" style="border:0;" allowfullscreen="" loading="lazy"></iframe>

SMEŠTAJ – BSB- Burgundy School of Business

Kako biste pronašli najbolji smeštaj za vas, BSB nudi posebnu platformu namenjenu samo tome. Preko aplikacije “Studapart” možete naći stotine ekskluzivnih ponuda za iznajmljivanje garsonjera, potrage i za cimerima i smeštaja u francuskim porodicama. 

BSB- Burgundy School of Business
BSB- Burgundy School of Business

Kampus je smešten u centru grada i do njega se može lako stići gradskim prevozom. Renoviran 2017. godine, kampus svojim modernim prostorijama inspiriše studente i stimuliše rad. Pažljivo je osmišljen tako da ima u vidu kvalitet studentskog života, s ciljem da vaše iskustvo bude ne samo korisno već i nezaboravno. Kampus se sastoji od:

 • Prostora za zajednički rad 
 • Prostora za poslovanje (650m) i druženje (450m)
 • Prostora za opuštanje (teretana, plesna sala, soba za meditaciju, kafić)
 • Prostora koji podstiču kreativnost 
 • Centar za učenje, koji predstavlja ne samo mesto za učenje već i centar društvenih aktivnosti 
 • Centar za karijeru koji pruža podršku svim studentima u pronalasku posla 
 • Centar za finansije u kome se nalazi mini Wall Street sa pravom berzom zasnovanom na Bloomberg tehnologiji
 • Kancelarije studentskih klubova i asocijacija 

KURSEVI I CENE – BSB- Burgundy School of Business

Na ovom univertitetu student je u fokusu i čitav tim mu pomaže na putu ka ostvarenju ciljeva. Akademski program je personalizovan i dostupna vam je podrška u svakom trenutku. Sva predavanja održavaju se uživo sa profesorom tako da više pažnje može da bude posvećeno svakom pojedinanom studentu. Prosečno se može očekivati 30 učenika na jednog profesora. U ponudi su programi osnovnih i master studija:

BSB- Burgundy School of Business
BSB- Burgundy School of Business

Bachelor in Management
Master in Management
Masters of Science (MSC)

 • Artificial Intelligence & Digital Technology Management
 • Arts & Cultural Management
 • Corporate Finance & Investment Banking
 • Data Science & Organisational Behavior
 • Global Sustainable Entrepreneurship 
 • Green Tech & Sustainable Societies 
 • Luxury Management & Innovation 
 • Wine Management 

Bachelor in Management je trogodišnji program koji je osmišljen tako da pruža studentima sve što je potrebno za uspešnu karijeru u menadžmentu, marketingu i biznisu, dok istovremeno razvija i „soft skills“ poput kreativnosti, preduzetništva, osećaja kolektiva, brzine, otvorenosti, itd. 

6 RAZLOGA ZA PRIJAVU NA PROGRAM OSNOVNIH STUDIJA:

bsb univerzitet u dižonu
studije u dižonu
 1. Internacionalno iskustvo:
 • Prilika da jedan semestar do godinu dana studija završite u inostranstvu
 • Kurs engleskoj jezika u trajanju od 4 nedelje u Kanadi ili Irskoj 
 1. Profesionalni nastavni plan sa stažom u kompaniji do 13 meseci
 1. Do and learn“ pristup:
 • Igre koje testiraju vaše znanje i razumevanje materije
 • Personalizovana podrška za svakog studenta 
 1. Nastava po modulima:
 • Izbor između kurseva na engleskom ili francuskom
 • 5 opcija za specijalizaciju na trećoj godini 
 1. 90% studenata upiše master studije posle ovog programa. 
 1. Široka alumni mreža sa preko 16 000 diplomaca.

Master in Management – Grande École program traje 2 godine i internacionalno je priznat. Poznat je po kvalitetu obuke i personalizovanom pristupu predavanju i učenju. Slično programu osnovnih studija, master studije se odražavaju na engleskom jeziku, sa preko 180 internacionalnih partnera. Veliki broj studentskih organizacija i izbora predmeta po modulima omogućava studentima da preuzmu odgovornost za svoje obrazovanje. Svakom studentu se pruža preko 3000 sati ličnog „treniranja“ kako biste se najbolje pripremili za rad u velikim kompanijama. 92% diplomaca se zaposli u prvih 6 meseci. 

Cena osnovnih studija iznosi 7 500 evra godišnje, dok je cena dvogodišnjeg master programa (MA in Management) 11 500 evra godišnje. Cena svih jednogodišnjih master programa iznosi 14 000 evra. 

Srećom, postoji 10 stipendija za osnovne studije koje umanjuju školarinu do 25% i 60 stipendija za master studije koje umanjuju za 25-50%. 

AKREDITACIJA

Na osnovu izveštaja Financial Time-a, BSB se nalazi u najboljih 15 biznih škola u Francuskoj. Na svetskoj listi nalazi se na 81. mestu najboljih master programa za menadžment što je čini jednom od najboljih škola iz ove oblasti na globalnom nivou. 

Pored toga što je BSB deo Grandes Écoles, ovaj univerzitet je akreditovan od strane organizacija EQUIS (European Quality Improvement System) i AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business). 

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  STUDIRANJE U Francuskoj