American University of Paris

Studiranje u Francuskoj

O Univerzitetu

American University of Paris (AUP) predstavlja jedinstvenu i uglednu instituciju visokog obrazovanja smeštenu u srcu svetskog kulturnog epicentra. Osnovana je 1962. godine s ciljem da pruži internacionalno iskustvo učenja koje transcendiraju granice i spajaju raznolike perspektive.

Ova institucija se izdvaja po svojoj posvećenosti međunarodnom obrazovanju i interdisciplinarnom pristupu učenju. Sa svojim bogatim nasleđem, AUP pruža studentima jedinstvenu priliku da istraže različite aspekte sveta kroz pažljivo osmišljene programe studija. Univerzitet naglašava važnost kritičkog razmišljanja, komunikacije i globalnog građanstva.

Škola je poznata po svojoj raznovrsnoj zajednici studenata iz celog sveta, što stvara dinamično okruženje za učenje i kulturnu razmenu. Sa kampusom smeštenim u srcu Pariza, studenti imaju privilegiju da uče i žive u gradu koji je sam po sebi velika učionica, pružajući nezaboravno iskustvo studiranja.

American University of Paris nudi različite programe studija koji reflektuju njihovu posvećenost akademskoj izvrsnosti i pripremi studenata za globalni profesionalni svet. Neki od istaknutih programa uključuju interdisciplinarne studije, međunarodne odnose, poslovnu administraciju, umetnost i dizajn, kao i mnoge druge. Ovi programi su pažljivo osmišljeni kako bi omogućili studentima sticanje širokog spektra znanja i veština koje su relevantne i tražene u današnjem sve globalizovanijem društvu.

Lokacija – American University of Paris

AUP je smešten u srcu prelepe i inspirativne prestonice Francuske – Pariza. Kampus se prostire duž Sene, na obodu Latinske četvrti, jednog od najkulturnijih i najživopisnijih delova grada svetlosti.

Kampus AUP-a je istovremeno i tradicionalan i moderan, pružajući studentima autentično parisko iskustvo. Okružen prepoznatljivim pariskim bulevarima, kafeima i umetničkim galerijama, kampus nudi inspirativno okruženje za učenje. Kroz šarmantne ulice latinske četvrti, studenti imaju pristup brojnim muzejima, kulturnim institucijama i istorijskim znamenitostima.

Praktičnost kampusa ogleda se u njegovoj centralnoj lokaciji, što omogućava studentima da lako istražuju grad, koristeći odličnu povezanost javnim prevozom.

Programi – American University of Paris

Osnovne i Master studije

Opšta zanimljivost programa studija na American University of Paris (AUP) leži u jedinstvenom spoju američkog i evropskog obrazovanja. Ovaj univerzitet nudi bogato međunarodno iskustvo, gde studenti imaju priliku da proučavaju i usavršavaju se u dinamičnom multikulturnom okruženju Pariza, globalne prestonice umetnosti, mode i diplomatije.

Osnovne studije

AUP-ovi osnovni programi često se ističu svojim interdisciplinarnim pristupom i fokusom na razvijanju kritičkog razmišljanja. Studenti mogu odabrati programe koji kombinuju umetnost, humanističke nauke, društvene nauke i poslovanje. Ovde su top 20 osnovnih programa na AUP:

 1. International Business
 2. Global Communications
 3. Comparative Literature
 4. Film Studies
 5. Global Liberal Studies
 6. International Economics
 7. History and Literature
 8. International Relations
 9. Journalism
 10. Art History and Fine Arts
 11. Environmental Science
 12. Fashion Studies
 13. Computer Science
 14. Psychology
 15. Mathematics
 16. Philosophy, Politics, and Economics (PPE)
 17. Urban Studies
 18. French Studies
 19. Creative Writing
 20. International Finance

Master studije

AUP-ovi master programi pružaju dublje specijalizovano znanje, često fokusirajući se na međunarodne odnose, diplomatiju, umetnost i menadžment. Evo top 20 master programa na AUP:

 1. Master in International Affairs
 2. Master of Arts in Global Communications
 3. Master in Diplomacy and International Law
 4. Master of Fine Arts in Film and New Media
 5. Master in Global Communications and Civil Society
 6. Master of Science in International Business
 7. Master in International Journalism
 8. Master of Arts in International Education
 9. Master in Fashion Studies
 10. Master of Science in Environmental Science
 11. Master in Global Management
 12. Master in Comparative Literature
 13. Master of Arts in International Relations
 14. Master in Global Communications and Digital Cultures
 15. Master in Creative Writing
 16. Master of Arts in French Studies
 17. Master in Global Communications and Development
 18. Master of Arts in History and Literature
 19. Master in Psychology
 20. Master of Science in Urban Studies

Ovi programi odražavaju raznovrsnost i visok kvalitet obrazovanja na American University of Paris, nudeći studentima priliku da istraže i razvijaju svoje stručne interese u dinamičnom međunarodnom okruženju.

Školarina – American University of Paris

Školarine na American University of Paris variraju u zavisnosti od nivoa studija i specifičnosti programa. Okvirno, godišnje školarine za osnovne studije kreću se od približno 30.000 do 35.000 evra, dok su školarine za master programe obično u rasponu od 35.000 do 40.000 evra. Važno je napomenuti da ove cifre mogu varirati u zavisnosti od specifičnih zahteva programa i dodatnih troškova.

Aplikacija – American University of Paris

SAT Agencija je uspešno ostvarila partnerstvo sa American University of Paris što vama proces aplikacije čini mnogo lakšim. Ukoliko imate pitanja o ovom univerzitetu ili možda želite da ga upišete — možete zakazati svoje BESPLATNE početne konsultacije već danas.

Za više informacija o ovom univerzitetu i samom procesu apliciranja, možete nas kontaktirati na [email protected] 😁 ili popunite upitnik ispod.

Zakaži konsultacije

  Saznaj više o zemlji univerziteta!

  STUDIRANJE U Francuskoj