Priprema za TOEFL test

TOEFL

Priprema za TOEFL test – popust od 15$

Uz nas sada dobijate 15$ manje ukoliko iskoristite ove kodve pri registraciji vašeg TOEFL testa. Mi smo jedina agencija na Balkanu koja vam ovo omogućuje. Morate da unesete oba koda da bi popust bio validan:

Agencijski kod: SRB1000101
Promo kod: SAT2023

Priprema za TOEFL test je vrlo individualna stvar. To znači da već u samom startu moramo da Vas upozorimo da ne znamo koliko će Vama trebati da spremite ovaj test. Praksa je pokazala da je B2 nivo engleskog jezika sasvim dovoljan za solidan broj poena na ovom testu.

TOEFL je američki sertifikat engleskog jezika, koji se polaže svuda u svetu online, putem kompijutera u testing centrima odobrenim od strane SAD-a. On predstavlja jedan od izuzetno bitnih fakotra pri upisu na željeni fakultet, jer predtavlja dokaz o poznavanju engleskog jezika na traženom nivou za potrebe studija. TOEFL je validan 2 godine od dana polaganja i u tom periodu ga je jedino moguće iskoristiti.

U Podgorici polaganja su vrlo retka, dok su u Beogradu 4x mesečno. Naša topla preporuka je da se za ovo prijavite pre nego rokova za slanje prijava na fakultete u inostranstvu. Cena TOEFL ispita je 240$ i plaća se online putem debitne ili kreditne kartice za plaćanje online. Prijava ide putem ovog sajta https://www.ets.org/ .

Potrebno je da napravite svoj nalog i da ukucate lokaciju, gde zatim birate raspoložive termine, ukucate broj vašeg pasoša i uplatite online 240$. Nakon toga obavenzo odštampajte aplikacioni formular I sa sobom ponesite pasoš ili ličnu kartu. Ako vam se žuri sa polaganjem, a želite TOEFL Home edition onda ćete platiti i late fee još 40$.

Struktura testa:

TOEFL se sastoji od 4 dela:

 1. Reading maximum 30 bodova
 2. Listening maximum 30 bodova
 3. Speaking maximum 30 bodova
 4. Writing maximum 30 bodova
priprema za toefl test

TOEFL test nosi ukupno 120 bodova. Za osnovne studije potrebno je da imate, u zavisnosti od fakulteta od 75-90, dok za master od 85-110 ili više. TOEFL možete da polažete koliko puta hoćete, svaki put se plaća 240$ sa našim popustom od 15$ – 225$. Preporuka je da naručite najnovije izdanje TOEFL knjige za pripremu na Amazonu za oko 30$, a mi smo u posedu iste ukoliko idete na naše pripreme.

1. Reading

Ovaj deo ispita uključuje tri do pet tekstova dužine do oko 700 reči. Svaki tekst praćen je sa 12-14 pitanja. Ukupno vreme za ovaj deo je 60-100 min, što je 20 minuta po tekstu. Sve se radi za kompjuterom, tako da je 20 minuta tačno 20 minuta. Pitanja proveravaju Vaše razumevanje teksta na temu iz oblasti, recimo, istorije, biologije, hemije, fizike, psihologije, i drugih kako prirodnih tako i društvenih nauka.

2. Listening

Slušaćete 4-6 predavanja i 2-3 razgovora dužine od oko 3-5 minuta. Svako predavanje je praćeno sa po 6 pitanja, a svaki razgovor sa po 5 pitanja. Ukupno vreme izrade 60-90 minuta. Slušate razgovor između studenata, studenta i profesora, studenta i administrativnog radnika univerziteta. I to su realne situacije u kojima biste mogli da se nađete kada počnete da studirate na stranom univerzitetu.

3. Speaking

Nakon desetominutne pauze sledi treći deo ispita. To je veoma interesantan deo TOEFL iBT ispita jer je Vaše vreme za odgovor ograničeno na 45 sekundi (i na 60 sekundi). Zvuči zastrašujuće, ali vežba zaista čini čuda. Pitanja se odnose na odslušano predavanje, na razgovor studenata, ali ima i takvih pitanja na koja odgovor dajete shodno svom mišljenju i stavu. Nije potrebno da nešto pročitate i odslušate da biste dali odgovor na ovakva pitanja. Jedno takvo pitanje moglo bi da glasi: “Movies that are longer than three hours should be made shorter by removing less important scenes.” Do you agree or disagree with the following statement? Use details and examples to explain your answer. Imate 15 sekundi za pripremu i 45 sekundi za odgovor

4. Writing

Poslednji deo testa podrazumeva pisanje dva eseja. Prvi esej se piše na osnovu pročitanog teksta i odslušanog predavanja koja imaju istu temu. U predavanju se obično iznose informacije koje su u suprotnosti sa onim informacijama koje su date u tekstu. Za taj esej imate 20 minuta. Drugi esej, ujedno i poslednji zadatak ispita, jeste esej koji pišete na datu temu iznoseći svoj stav po pitanju date problematike. Da biste to uradili, dato vam je 30 minuta.

TOEFL HOME EDITION – Priprema za TOEFL test

Otkako se prvi put pojavio na tržištu Toefl iBT (Internet-based Test) je imao imperativ revolucionarnog testa. Možda mi to sebi nismo želeli da priznamo, ali ova promena najteže je pala balkanskim zemljama, jer znamo da je njegov prethodnik CBT (Computer-based Test) ostavljao prostora za zloupotrebu.

Kao što znamo, to već sa iBT verzijom nije bilo moguće, jer se preko posebnog servera u testing centrima (u zavisnosti od vremenske zone) test dostavljao putem Interneta, direktno na desktop računare studenata u trenutku samog početka testa. 

Priprema za TOEFL

Nije prošlo puno vremena, Toefl iBT ipak nije rešio mane svog prethodnika tako da su sve ključne zamerke, mimo gore navedenih, ostale prisutne. Studenti su nakon prozivke sukcesivno (jedan nakon drugog u nejednakim vremenskim intervalima) ulazili u salu za polaganje kako bi se eliminisala mogućnost prepisivanja.

To je dovelo do situacije da kad Marko počne Speaking, Jelena je još uvek na Listening-u, dok Pavle uveliko štrika na tastaturi. Marko je prodornim glasom remetio sve prisutne u sali da rade svoj deo testa. ETS (kreatori Toefl testa) su bili stava da oni to niti mogu niti žele da otklone, pa su upućivali studente da vežbaju u takvim okolnostima, npr. da upale CNN.

Priprema za Toefl test – Special Home Edition

Priprema za Toefl test – Special Home Edition je naša specijalizacija. Časovi su individualni, posebno osmišljeni za svakog kandidata i prilagođeni njegovom početnom nivou engleskog jezika.

Kako se desila pandemija, ovaj način polaganje je skoro pa totalno zamenio polaganje u testing centrima. Kao prva reakcija na lockdown, pojavio se Toefl Special Home Edition koji je sam po sebi bio jedan izlet u nepoznato, ne toliko zbog tehničke kompleksnosti, već zbog neizvesnosti kako će kandidati koji polažu odgovoriti izazovu.

Iskreno, kandidati su ranije samo trebali da se pojave na vreme i da ne zaborave ID. Sada je priča dobila još jednu dimenziju. Početak je bio neočekivano dobar, ali su vremenom problemi počeli da isplivavaju na površinu. Ipak, čelnici ETS par meseci unazad odlučuju da je Special Home Edition tu da ostane i zvanično mu menjaju naziv u Toefl Home Edition. 

Toefl Home Edition – tu je da ostane

U okviru SAT škole, sa ponosom ističemo da su do danas pod našim mentorskim programom Toefl Home Edition spremila i polagala 100+ studenta. Prosek 102 / 120, za čitava 3 boda bolji prosečni rezultat od prethodnika Toefl iBT.

Hajde da vidimo šta su prednosti, a šta mane i kako se snaći u krajnje nepredvidivoj i neugodnoj situaciji, ako tokom polaganje do nje ipak dođe.

Prednosti, nedostaci i karakteristike Toefl Home Edition

Cena je identična $240, a postoji i $40 late fee, ako insistirate da polažete par dana nakon uplate. Postoji jako veliki broj termina kako u jutarnjim tako i u popodnevnim časovima. Naravno, razlog tome je što predavanje prati ProctorU platforma, o čemu će nešto više reči biti u nastavku.

Ovo je definitino jedna od najvećih prednosti i poboljšanja koje je Toefl test doživio – mogućnost da se polaže više puta u toku meseca. 

Kako i samo ime testa kaže Toefl Home Edition polažemo od kuće. Dakle, nema više Marka sa dubokim ni Milice sa piskavim glasom da nas njihov Speaking remeti prilikom rada na našem delu testa. TOOOOOP! Mada, ne tako brzo. A šta da radimo kada se nešto nepredviđeno dogodi?

Naravno, tu je Proctor koji nas prati, ali on nije fizički prisutan. Dosta dece se oseća nesigurno i pored činjenice da postoji tehnička podrška online. Sve u svemu, rekli bismo da je i ovo mnogo više prednost nego mana.

Toefl Special Home Edition – Priprema za TOEFL test

se razlikovao od svog mlađeg brata Toefl Home Edition iz razloga što je prvo test morao da se plati putem već kreiranog MyToefl naloga koji je kandidat već kreirao na ets.org. U drugom koraku kandidat je morao samostalno kreirati nalog na  ProctorU platformi da bi imao uvid u slobodne termine i zakazao polaganje. Ovakvo rešenje nije išlo na ruku studentima koji su želeli da znaju tačan termin polaganja. Zvuči logično!

Iz tog razloga ETS je odlučio da kandidati ipak ne moraju samostalno da kreiraju nalog na ProctorU platformi, već oni to rade za njih u novoj verziji testa Toefl Home Edition.

E sad, umesto da se ti sam uloguješ na ProctorU nalog koji si prethodno kreirao (kako je to ranije bio slučaj), oni su počeli da šalju link u emailu gde su eksplicitno zahtevali da iskoristiš link neposredno pred sam test. Dešavalo se da studenti ipak uđu u link ranije i vide CountDown i izađu, jer im je do samog testa ostalo dosta vremena da čekaju. Ne baš u svim situacijama, ali ipak ne mali broj dece više nije mogao da pristupi testu. Njihov finskin link za jendnokratni ulaz = MANA! NE ULAZITE U LINK DO SAMOG DANA POLAGANJA, ODNOSNO NAJRANIJE POSA SATA PRE TESTA! 

INSTALACIJA

Instalacija ETS Browser-a na kojem će se polagati test. U prilogu šaljemo i link sa uputstvima za instalaciju istog. Troubleshot link za Windows rešava eventualni problem prilikom instalacije. Šta sve može da pođe po zlu prilikom instalacije na Mac i da li će svi Mac driveri reagovati kako treba na instalacioni proces, nije za sada do kraja istraženo.

Kao veliki ljubitelj Eplovih uređaja od prvog dana, mislili smo da nikada nećemo izgovoriti ovu rečenicu, ali ipak, MOLIMO VAS DA TOEFL HOME EDITION POLAŽETE NA WINDOWS OPERATIVNOM SISTEMU I TO 8 ILI 10!

Imali smo par klijenata koji su pokušali na mac računaru na svoju ruku i to se nije dobro završilo. Kada se problem desi, jedino što vam ostaje je da pomerite polaganje, za šta ostavljamo poseban paragraf u nastavku. Teska srca, ali Windows > Macintosh (samo u slucaju Toefl testa :).

Što se uputstava za ponašanje pred test tiče izdvajamo sledeća pravila:

 • U sobi za polaganje osim vas ne sme biti niko drugi prisutan.
 • Soba mora biti fino osvetljena, po mogućnosti izvorom dnevne svetlosti (prozor ili balkonska vrata) Radni sto ne sme biti okrenut u pravcu prozora ili vrata. Radni prostor treba da gleda u zid.
 • Na stolu osim kompjutera i table za beleške ne sme biti ništa drugo.
 • Pre početka testa Proctor će od vas zahtevati da skenirate sva 4 zida prostorije kamerom vašeg laptopa. Ako polažete na desktop računaru imajte pored sebe ogledalce ili telefon upalite na selfie mode.
 • Kod sebe morate imati identifikacioni dokument koji ste naveli u prijavi testa. Napomena: pošto ćete samo slikati prednju stranu dokumenta, ako je u pitanju lična karta predlažemo da u delu za upis broja u momentu zakazivanja testa ukucate br. lične karte koji se nalazi spreda, a ne JMBG koji je na poleđini.
 • Kod devojaka kosa mora biti vezana u rep, kako bi uši bile vidljive tokom testa.
 • Ako niste u mogućnosti da kupite ili nabavite belu tablu sa izbrisivim markerom, saljemo vam link za alternativnu soluciju. Napomena: nije dozvoljeno korišćenje bele table koja bi bila na sopstvenim nogarama pored vas, jer je okretanje dok zapisujete i sa nje čitate strogo zabranjeno.

Uputstva u toku testa:

 • Čitanje na glas nije dozvoljeno. Međutim, za tiho čitanje, što bismo kolokvijalno rekli “sebi u bradu”, ipak nisu upozoravali i prekidali do sada. 
 • Po povratku sa pauze morate ponovo skenirati sobu bez obzira da li ste napustali radno mesto.
 • U svakom momentu Proctor mora videti vaša ramena, bradu i čelo. Zabijanje glave u monitor radi boljeg fokusa biće upozoreno. 
 • STROGO JE ZABRANJENO SVAKO USTAJANJE SA STOLICE PA I NA PAR SEKUNDI. ZA SVE MANEVRE SLIČNOG KARAKTERA TRAŽITE U CHATU ODOBRENJE PROCTORA. U suprotnom test će biti prekinut. 
 • Chat je jedini način komunikacije sa Proctorom. Tu će vam se on ili ona prvi put javiti pisanom porukom, poslati automatizovane poruke pravila ponašanja, ali i ukazati ukoliko postoji problem sa mikrofonom, zvučnicima ili kamerom. Takođe, na glas ćete pročitati izjavu u kojoj se slažete sa svim uslovima ETS-a.
 • Zapamtite ako se bilo šta desi, padne sistem, isključi se na kratko računar ili “pukne” net, vratite se u DOWNLOADS vašeg računara, klinkite na RECENT i klinkite na poslednji instalacioni fajl čime ćete ponovo pokrenuti chat. Vaš Proctor će vas prepoznati i javiti vam se. Ako se to ne desi imajte pripremljen vaš br. testa i TOEFL Home Edition ID broj, kako bi nastavili dalje. 

Najgori mogući scenario u polaganju od kuće bio bi da ne možete da završite test usled nekog tehničkog problema. Uvek tražite da restartujete računar pre prekida testa, pogotovo ako se pokaže da vam ne rade mikrofon ili zvučnici. Ako i tada ne uspete ništa da uradite, već je odlaganje neminovnost, odmah nakon prekida testa ulogujte se na MyToefl nalog na ets.org i u vašem profilu u gornjem desnom ulgu kliknite na Chat.

Primeri rezultata TOEFL testova

Dodatno:

Neka vas ne iznenadi čekanje od po sat, sat i po, do dva. Takođe, kupovinom skype kredita možete zvati toll free broj 1-609-771-7100, jer je besplatan isključivo za tržište USA.

Neka vas ne iznenadi čekanje do 45 min na slušalici. Pripremite vaš ETS ID i obrazloženje šta se desilo. Tražite odlaganje u najskorijem mogućem roku, naglašavajući da ste pritisnuti kratkim rokovima za aplikaciju i da ako ne reaguju brzo možete pauzirati godinu zbog njihovih propusta

Bez obzira na osvrt na neke negativne aspekte, polaganje Toefl Home Edition iz udobnosti vašeg doma je revolucionarna promena za, ipak, konzervativno nastrojeni ETS. Zbog toga im i ovde odajemo priznanje u nadi da će što pre otkloniti ove nedostatke. 

Priprema kod nas je isključivo online i isključivo individualna. Uzima se minimum 5 časova i to je 125€, jedan čas traje 60 minuta i košta 25€. Sve materijale za pripremu dobijate od nas!

Ukoliko želite da zakažete čas popunite formu!

  Za sada nudimo isključivo besplatnu simulaciju TOEFL testa. Za ostale testove ne nudimo besplatne simulacije, već morate odmah da zakažete svoj prvi čas.

  Cena TOEFL i IELTS individualnih priprema je 1700 RSD ili 15€ u trajanju od 60 minuta. Broj potrebnih časova je vrlo individualan i zavisi od vašeg početnog nivoa.

  Cena individualnog časa za SAT je 2300 RSD ili 20€ u trajanju od 60 minuta i to odvojeno časovi engleski i odvojeno matematika. Za GRE,GMAT i OMPT-A važe isti uslovi.